3.2.2017 Oppilashuoltoryhmän, oppilaiden ja huoltajien yhteinen järjestyssääntöaamupala

Juttelimme perjantai-aamun tilaisuudessa siitä, että millaisia sääntöjä tulevassa sääntömuokkauksessa tehdään. Aiheita olivat Esim. Käyttäytyminen, Ulkoilu ja Liikkuminen, siisteys ja puhelimen käyttö. Juteltuamme avoimesti muodostimme ryhmät, jotka puhuivat omasta näkemyksestään järjestyssäännöistä.

Ryhmistä nousi esimerkiksi tällaisia näkemyksiä puhelimen käytöstä: Joillain välkillä olisi sallittua käyttää puhelinta, tunnilla saisi käyttää puhelinta tiedonetsinnässä ja kouluprojektissa muttei häiritsevässä käytössä jonka luokittelimme Pelaamiseksi, videoiden ja musiikin kuuntelemiseksi luvatta ja äänien kanssa.

Mietimme mikä olisi hyvä vertauskuva käyttäytymissäännöille. Päädyimme kultaiseen sääntöön.  Oppilaita pitäisi ajatella koulussa itseoppivina ihmisinä kuin sääntöjä sokeasti noudattavina lapsina.

Mietimme myös liikennesääntö kysymyksestä (Liikennesääntöjen noudattaminen). Mielestämme se kuulosti siltä, että liikennesääntöjä pitää noudattaa pelkästään koulumatkoilla, eikä missään muussa tilanteessa. Eikö olekin outoa? Joka tapauksessa saimme hyvin puitua järjestyssääntöjä, ja uskon että koulussamme on tulevaisuudessa paremmat järjestyssäännöt!

Onni, Peppi, Aapo ja Pyry 5B