TET-terveiset tutusta koulusta!

Snellun tettiläiset

Tulimme työharjoitteluun Snelluun 1.2.2017. Olimme osa täällä viime vuonna ja olimme valmiina uusiin haasteisiin ja kokemuksiin mitä snellussa aina riittää koettavaksi. Snelluun meitä tuli kolme yhdeksäsluokkalaista ja jakauduimme ykkös- ja kakkosluokille. Kaksi viikkoa kestävä työharjoittelu on kohta puolin ohi ja saimme hienon mahdollisuuden kirjoittaa kokemuksistamme tänne Snellun blogiin!

Kun tänä vuonna saavuimme kouluun, huomasimme suuria eroja omiin aikoihimme Snellussa. Koulurakennus sinänsä oli samannäköinen, sekä tietysti osa henkilökunnasta on vaihtunut, mutta muuten koulun ”julkisivu” on pysynyt pitkälti samana.

Kun olimme olleet ensimmäiset oppitunnit koulussa, huomasimme kuinka erilaista opetus on nykyään. Oppilaat osaavat nuoresta iästä huolimatta jo paljon enemmän kuin me aikanamme (ainakin mielestämme). Oppilaat myös keskustelevat ajankohtaisista asioista, mikä oli meille todella omituisen kuulosta. Uuden opetussuunnittelman mukana tuodut sosiaaliset taidot sekä erilaiset taidot, kuten tietokoneella kirjoittaminen toi minulle aivan uuden näkökulman nuorempien koulunkäyntiin. Oppilaat osaavat käyttää myös käyttää mm. tabletteja ja muita älylaitteita.

Kun vertaamme joidenkin asioiden oppimista nykyisten oppilaiden oppimiseen, niin huomasimme kuinka valmiita he ovat joissain asioissa ja kuinka asioita tiedetään paljon vaikka niistä ei olisi koskaan koulussa kuullutkaan. Tämmöisen opettamisen johdosta luulen, että oppilaat tulevat olemaan vain viisaampia kuin ennen, mikä hiljalleen nostaa koko yhteiskunnan tietoisuutta, sekä hyvinvointia.

Olemme saaneet kahden viikon aikana uusia kavereita, tietoja ja tietysti kokemuksia. Vaikka Snellu onkin muuttunut paljon ajastamme, täällä on silti pysynyt reilu, rento ja hauska Snellun tunnelma!

* Henri K.,Jaakko M. ja Krister K.