Snellun neloset kirjamessuilla

 

KIRJAMESSUT

Lähdimme pe.27.10.2017 kohti Kirjamessuja. Ensin liikuimme parijonossa kohti Isoroobertinkatua hyppäsimme raitiovaunuun (joka oli koristeltu Cocacola kuosilla) ja suuntasimme sillä Helsingin rautatieasemalle. Kävelimme junaan, ja jäimme seuraavalla pysäkillä, Pasilassa. Kävelimme messukeskukseen ja näytimme liput robotille, joka aukaisi meille portit kirjaparatiisiin.

Aluksi rupesimme etsimään lokeroita tai narikkaa, jonne saisi jättää vaatteita ilmaiseksi, tai mahdollisimman halvasti, ja mistä saisi rahat takaisin. Lopulta löysimme laatikot joihin pistimme ulkovaatteemme.

Siirryimme itse messualueelle, ja suuntasimme Aku-ankan pisteelle. Sovimme, että saamme liikkua pienehköissä ryhmissä ympäri messuhallia. Liikuimme ryhmissämme puolituntia ja palasimme takaisin Aku-ankan pisteelle. Vieressämme, Suomalaisenkirjakaupan pisteellä alkoi juuri haastattelu/pieni lava show jossa “päätähtenä” oli youtubettaja Roni Back.

Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen sovimme, että saamme liikkua 45-minuuttia yksin. Suurimmalla osalla alkoi tulla nälkä, joten sovimme että saa ostaa jotain pientä suolaista syötävää.

Neljänkymmenenviidenminuutin jälkeen odotimme vielä kahta oppilasta, jotka tulivat hieman myöhässä. Sitten lähdimme kohti lokeroitamme. Ja no, siinä se oli!

Kirjamessut

Eilen pe 28.10.2017 olimme luokan kanssa kirjamessuilla. Aamulla kun saavuimme koululle, meillä oli kielten tunnit. Kun kielten tunnit loppuivat, ope piti meille pienen matikka pläjäyksen, jonka jälkeen keskustelimme kirjamessuille menemisestä ja sen säännöistä. Menimme syömään klo 10.15 vaikka normaalisti ruokailu olisi ollut vasta yhdentoista jälkeen. Kun olimme syöneet, lähdimme naulakoiden kautta kirjamessuille Messukeskukseen. Ensin menimme 1 ratikalla ja sitten junalla. Kun saavuimme kirjamessuille, kuljimme ensin kaikki yhdessä ja etsimme sopivan tapaamispaikan, joka oli Aku Ankka paikka. Sovimme myös tapaamisajan, joka oli 12.00, joten ensimmäisellä kierroksella meillä oli noin 30.min aikaa. Ensimmäisenä minä, Rauha ja Emilia menimme etsimään soturikissoja ja Harry Potter kirjoja. Emme millään meinanneet löytää niitä. Joten kysyimme apua myyjältä, joka näytti meille missä niitä oli. Katselimme hetken soturikissoja ja sitten Rauha ja Emilia ostivat kirjat. Sen jälkeen lähdimme etsimään jotain muuta kivaa ja jotenkin ihmeellisesti päädyimme pehmolelu kauppaan. Ostimme sieltä pienet jutut jotka

voi kiinnittää reppuun. Minä ostin kalan ja Rauha ja Emilia ostivat lohikäärmeet. Sitten pitikin jo palata tapaamispaikkaan. Kun kaikki olivat siellä. Kaikki alkoivat valittaa, että heillä oli kauhea nälkä. Ja ope antoi meille luvan mennä ostamaan jotain suolaista. Kaikki lähtivät Hesburgeriin. Meidänkin piti mennä sinne mutta siellä oli liian pitkä jono, joten lähdimme etsimään lisää kirjoja ja löysimme paikan, jossa oli paljon hyviä kirjoja. Aika halvalla verrattuna siihen mitä ne maksaisivat normaalisti. Sieltä saimme myös ilmaiset soturikissa pinssit. Löysimme myös joitain Harry Potter kirjoja, mutta ne eivät olleet ovin hyviä, joten en ostanut niistä mitään. Sen jälkeen menimme takaisinpehmolelukauppaan ja Rauha osti sieltä strutsin(flamingon). Sitten oli aika lähteä ja haimme takit ja muut kamat ja söimme silmiä,(ne olivat onneksi vain karkkeja😂). Sitten lähdimme takaisin koululle. Ensin mentiin Junalla ja sitten 3 ratikalla. Kävelimme loppu matkan koululle ja lähdimme kotiin.

Kirjamessuilla oli kivan näköistä mutta, ei oikein ollut mitään kirjoja, koska kaikki olivat liian kalliita paitsi taskarit ja Roni Back paitsi ei kyllä Roni maksanut.😋😆

kirjamessut

Menimme 4A-luokan kanssa kirjamessuille 27.10.2017. Aloitimme matkan koululta bussi/ratikka pysäkille. Matkustimme ratikalla muutaman pysäkin ja jatkoimme matkaa kohti Rautatieasemaa. Ehdimme juuri ja juuri junaan. Menimme vain yhden pysäkin ja nousimme pois. Kävelimme vähän matkaa ja olimme Messukeskuksessa. Saimme sisäänpääsyliput ja lähdimme alakertaa kohti. Jakaannuimme ryhmiin ja lähdimme kiertelemään. Puolentunnin päästä kokoonnuimme Aku Ankka -pisteelle. Ja sovimme, että voimme ostaa pientä purtavaa. Menimme Sissin ja Astridin kanssa kiertelemään. Vähän ajan päästä menimme ostamaan välipalaa. Jatkoimme kiertelyä ja menimme sovittuun aikaan takaisin Aku Ankka -pisteelle klo 12.45 ja lähdimme koulua kohti. Minulla oli ainakin kivaa.